Het einde van onze reis door Australië is in zicht
Door: Colette
Blijf op de hoogte en volg Colette
28 Januari 2010 | Australië, Cairns
Hallo allemaal!
Hier weer een klein verslagje van m’n leven in Australië. Het laatste berichtje kwam vanuit Brisbane en nu zit ik alweer honderden kilometers verderop in Cairns, onze eindbestemming.
Na het schrijven van m’n laatste blog zijn we nog 1 dag in Brisbane gebleven en hebben wij het Lone Pine Koala Sanctuary bezocht. Eenmaal in het park aangekomen besloten we om een sheepdogshow bij te wonen. Blijkbaar vielen we op, want we werden meteen door een ranger gevraagd om als vrijwilligers mee te doen aan de show. Wij zouden de schapen door wat hekken moeten drijven. Dat moet toch niet al te moeilijk zijn dachten wij. Na een aantal pogingen waarbij de schapen in het rond renden werden we terug geroepen om weer plaats te nemen op de tribune. De sheepdogs zouden het klusje wel even klaren. En jawel hoor, zij hadden de schapen binnen no time door de hekken en wij stonden natuurlijk flink voor lul. Agh ja! In het park konden we natuurlijk weer genieten van vele kangoeroes, koala’s en een roofvogelshow. Onze dierengek Iloon kon het niet laten om er met 1 op de foto te gaan en dus kreeg ze een slaperige vetzak in der handen geduwd en werd er maarliefst 1 foto gemaakt. Huppa… en 16 dollar neerleggen.
’s Avonds waren we door John en Leida (dochter van ome Joop) uitgenodigd om te komen dineren bij hun thuis. Naja dineren… we kregen simpele, maar heerlijke wraps die we lekker met onze handjes op mochten eten. Daarna lieten ze ons de stad zien vanaf een lookout point en een reuzenrad op The South Bank van Brisbane.
De volgende dag reden we uit Brisbane richting ome Joop z’n stekkie in Caloundra. We kwamen aan bij een luxe appartementencomplex met een schitterend uitzicht op de zee. We mochten een aantal dagen bij hun verblijven. We hebben ontzettend genoten van een echt bed, een eigen badkamer en heel veel eten! Vyvian, de vrouw van ome Joop, maakte iedere dag weer wat lekkers klaar. Joop heeft ons het dorpje laten zien, Tim en ik zijn naar de Glasshouse Mountains gereden, we hebben het strand meerdere malen een bezoekje gebracht en vanuit Caloundra hebben we een tocht naar Fraser Island gemaakt. Fraser Island is een zandeiland waarop we met een gigantische jeep voor 20 personen door het regenwoud, eucalyptuswouden en stranden reden. Op het eiland zijn verschillende kristalheldere meertjes. Wij bezochten Lake Mckenzie, een zeer tropisch meertje waarbij we later een BBQ voor lunch kregen.
Op 17 januari was het dan zover, Tim moest weer terug naar Nederland en dus stonden wij midden in de nacht op om hem naar het vliegveld in Brisbane te brengen. Daarna reden Iloon en ik een lang stuk richting Rockhampton. Aan dit stuk van de oostkust viel weinig te beleven, dus besloten we vanuit Rockhampton door te rijden naar Airlie Beach. Dit populaire kustplaatsje bood ons diverse cruises op de Whitsundays aan. De Whitsundays zijn tropische eilanden met witte stranden en riffen in de baaitjes. We vroegen bij het informatie centrum naar de goedkoopste cruise en die was maarliefst 290 dollar voor 2 dagen en 2 nachten. Tja… je moet toch wat. Je bent er nu toch. Eenmaal aangekomen op ons zeiljacht, de Mandrake, moesten we onze slippers inleveren en 2 dagen lang op blote voeten lopen. Geloof me… het is heerlijk om op de wc in andersmans pis te staan! Gedurende deze trip stopten we bij een aantal riffen om te snorkelen en zagen we gekleurde vissen in allerlei soorten en maten. Tijdens het snorkelen droegen we speciale stingersuits, waardoor we niet door kwallen gestoken konden worden. ’s Ochtends zwommen er zeeschildpadden om onze boot. Geweldig om te zien.
Na een aantal dagen in Airlie Beach te zijn geweest reden we door naar Townsville. Sindsdien begon het weer om te slaan en maakte de zon plaats voor heel veel regen. Tja, we zitten nou eenmaal in het tropische noorden van Australië waar het regenseizoen is begonnen. We wilden vanuit Townsville naar Magnetic Island reizen, maar vanwege de langdurige slechte weersvoorspellingen besloten we om door te rijden naar Cairns. We wachten al een paar dagen op beter weer en zitten onze dagen uit met zwemmen in de Lagoon (aangelegd zwembad aan zee), koffie drinken en filmpjes kijken. Dit weekend schijnt het weer beter te worden en zijn we van plan om naar het regenwoud te gaan en nog 1 keer te snorkelen op het Great Barrier Reef. Tevens staat een bezoekje aan Port Douglas en Cape Tribulation ook nog op het programma. We gaan proberen nog wat werk te vinden voor een aantal weken en daarna zeggen we Australië vaarwel en vliegen we naar New Zealand.
Tot snel!
Liefs, Colet
Tot snel!
Liefs, Colet
28 Januari 2010 - 09:05
Linda:
Hej lieve Colet,
Wat een mooie foto's alllemaal! Echt super!
Ben heel jaloers, hier vriest je kont eraf zodra je maar 1 stap naar buiten doet. Geniet er nog even van!
Liefs,
Linda -
28 Januari 2010 - 10:34
Mies:
Geniet er nog even van lieverd!!! Ik ben blij als ik je weer zie! Dikke kus kus kus -
28 Januari 2010 - 12:52
Philip:
Hoi Colette,
Leuk verhaal weer en ik heb ervan genoten. Wil je mijn dochter een klein beetje tot de orde roepen Co. 16 dollar voor een foto !! Is ze knetter geworden of ligt het geld daar op straat voor het oprapen ?
Blijf ervan genieten maar laat je niet oplichten.
groetjes
Philip -
30 Januari 2010 - 16:17
Bert:
Goed verhaal :) veel plezier in Nieuw Zeeland! -
31 Januari 2010 - 20:50
Ellen:
Hoi Coos,
We zijn net thuis van wintersport. Wat een verschil met jullie zeg.
In Kirchberg hield het niet op met sneeuwen. We hebben een dag ook niet kunnen skien zo veel sneeuwde het. Ik heb nog aan je gedacht boven in de bergen waar jij altijd zo graag bent. Jammer dat het bij jullie nu zo slecht weer is en dat alles zo duur is, maar jullie hebben weer een hoop beleefd en meegemaakt. We mailen. Nou meissie, nog heel veel plezier en Iloon de groetjes. Dikke kus en knuffel, liefs mam. -
10 Februari 2010 - 10:07
Sjoerd:
Coosje!
Was vannacht wéér sneeuw gevallen, dus dacht ga even die warme foto's van jullie bekijken :) Is jullie auto nu eindelijk verkocht? Voor 100 euro neem ik em over! Incl. verschepingskosten. Anyway, wanneer gaan jullie richting Nieuw Zeeland? Ben benieuwd naar de foto's en verhalen van daar. Veel plezier nog. Zonde dat jullie carnaval moeten missen. Kijk volgende week maar op Dick z'n hyves. Maak je het toch nog een beetje mee :)
Kus & groetjes aan Iet