Het noordereiland - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Colette Bader - WaarBenJij.nu Het noordereiland - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Colette Bader - WaarBenJij.nu

Het noordereiland

Door: Colette

Blijf op de hoogte en volg Colette

01 Maart 2010 | Nieuw Zeeland, Kaikoura

Hallo allemaal!

Daar ben ik weer met m'n blogupdate. Dit keer al na 1,5 week reizen door Nieuw-Zeeland. Ik zie en doe hier zo veel dat het nodig is om vaker te bloggen.

Zoals ik jullie in m'n vorige blog vertelde hebben Iloon en ik de 2e dag in Nieuw-Zeeland afscheid van elkaar genomen. Iloon der bus vertrok 19 februari vroeg in de morgen en dus was het dit keer aan ons om onze roommates wakker te maken met geritsel in tassen :). Na natuurlijk een paar traantjes te hebben gelaten, zeiden we elkaar snel gedag om het afscheid wat minder moeilijk te maken. Die dag besloot ik Auckland te gaan ontdekken, maar kwam er al snel achter dat in deze stad weinig te beleven viel.

Gelukkig had ik voor de 20e e 21e een bustrip geboekt naar het hoge noorden. De bus nam me mee naar Paihia, een schattig kustplaatsje bij de Bay of Islands. Eenmaal aangekomen in Paihia kocht ik een ticket voor de ferry naar Russel, Nieuw-Zeelands eerste hoofdstad (tot 1841). Ik kwam daar een NZ meisje tegen en samen beklommen we Flagstaff Hill om vervolgens te genieten van een prachtig uitzicht over de eilanden van de Coromandels. Oververhit kwamen we weer in centrumpje van Russel aan en besloten een duik te nemen in de zee. Ik was gewend geraakt aan het warme zeewater van Australië en dus schrok ik enorm van de koude watertemperatuur van de Tasman Sea. Pff, het was net alsof ik op een ijsschots lag! De 21e werd ik alweer vroeg opgepikt om met de bus terug te gaan naar m'n hostel in Auckland. In het hostel kwam ik twee meiden uit Noordwijkerhout tegen...Rikki en Lisa. Erg toevallig! Na wat gekletst te hebben ging ik naar de kamer en laadde m'n telefoon op, terwijl ik onder de douche sprong. Toen ik terug kwam was m'n telefoon gestolen!!! Rikki, Lisa en ik hebben er toen alles aan gedaan om hem terug te krijgen, maar het was te laat.

De 22e kocht ik dus meteen een nieuwe telefoon en pikte m'n auto op op het vliegveld van Auckland. Ik reed door de bergen van de Coromandels naar Hahei. Hier besloot ik een stevige wandeling te maken naar de Cathedral Cove aan het strand. Tijdens m'n wandeling kwam ik wat Nederlandse meiden tegen en we spraken af om 's avonds samen naar Hot Water Beach te gaan. Dit is een strand waar men een eigen spa kan graven, omdat er heet water naar boven komt als je graaft. Echt geweldig om te zien!

De volgende dag stapte ik m'n auto in en reed langs de kust naar Mt Maunganui om aan het strand te lunchen. Vervolgens reed ik door naar Rotorua, een plaatsje dat vol zit met mudpools, kraters en geizers. In m'n hostel trof ik wat mensen aan die samen met mij naar blauwe en groene meren naast Rotorua wilden. Ook hier stond ik weer te klappertanden in het water :). Eenmaal terug in Rotorua liep ik naar het dorpspark waar ik allerlei mudpools en kraters kon vinden. Voor mijn gevoel had ik nog niet genoeg gezien en ging de 24e naar Thermal Wonderland Wai-O-Tapu, waar ik geweldige gekleurde pools en geizers aantrof. Het lijkt zo onwerkelijk als je naast deze dingen staat.

Nadat ik Thermal Wonderland goed bekeken had nam ik de Thermal Explorer Highway weer richting Taupo, waar ik na een wasje gedaan te hebben een wandeling maakte naar Haku Falls. Natuurlijk kwam ik weer tig Japanners tegen die niet gingen wandelen, maar de sightseeing bus namen naar de falls. Hoe kan het ook anders!

Ondanks dat de wandeling naar de Haku Falls nog behoorlijk lang was, was ik het wandelen nog niet zat en wilde de Tongariro Alpine Crossing doen. Een dagtrip van 19,4 km waarbij ik ong. 800 meter moest klimmen. De tocht begon om 06.00 met de bus naar Tongariro National Park en samen met m'n wandelgroep vertrokken we rond 07.00. Er zaten een aantal pittige stukken tussen, maar de uitzichten waren adembenemend. Zo kwamen we op veel stukken waar The Lord of the Rings is opgenomen, o.a. Red Crater en Mount Doom. Na 7 uur wandelen hadden we het klusje geklaard en konden we de bus weer in naar het hostel.

Ik ontmoette in het hostel een duits meisje die dezelfde route had als ik en samen reisden we naar het zuidereiland richting Kaikoura. Hier wilden we gaan zwemmen met dolfijnen, maar aangezien er mogelijk een tsunami kon komen waren de trips gecancelled. Lekker is dat.... eerst een cycloon in Australië en dan een tsunami in Nieuw-Zeeland!!! Afijn, gelukkig werden wij niet getroffen en kunnen we vandaag wel met onze vrienden gaan zwemmen. Daarna gaan we nog even naar de sealsrocks waar we zeehondjes kunnen spotten. De foto's hiervan zal ik natuurlijk zo snel mogelijk op m'n blog zetten.

Tot snel allemaal!

Liefs,

Colette

• 28 Februari 2010 - 22:07

Mies:

Looking good my dear!!

op die foto van mount doom en de rode krater, lijkt het net alsof er een enorme vagina uit de berg komt huppelen! :D

• 28 Februari 2010 - 22:39

Sjoerd:

Coosje! Mooi verhaal weer! Grappig dat je Lisa en Rikki tegen bent gekomen... Alleen jammer dat zij jou telefoon gejat hebben ;) Damn ik wil ook een x zo een reis maken. *Gaat sparen* Echt onwijs mooi allemaal! Veel plezier nog en succes met het boeken van de ticket ;)

Kus Sjoerd

• 01 Maart 2010 - 06:09

Dick:

Coos! Mooie foto's weer!

Nog een maandje, damn de tijd gaat echt snel.

Ben overigens blij dat ik niet de enige ben die een vagina in die foto van mount Doom ziet... ;)

• 01 Maart 2010 - 06:59

Iet:

Collie Bader!

Goed te horen dat het bij jou ook goed gaat, maakte me nog een beetje zorgen dat je af en toe te eenzaam zou zijn maar gelukkig heb je ook mensen om je heen :) Dolfijnen, cool! Ga ik ook doen binnenkort, ben heel benieuwd! Foto's zien er goed uit chickie ;)
    Have fun!
    Kus van Ietie

• 01 Maart 2010 - 09:19

Daphne:

Zuzje!!

Wat leest je verhaal weer lekker weg..
    Gelukkig heb je toch leuke mensen om je heen!!
    Heeft tim het ticket nu al kunnen wijzigen of zal ik eens even langs gaan??
    Ik moet toch weten wanneer ik de champagne moet inslaan!!
    Moet nu gaan, sauna bezoekje wacht!!
    Have fun..

xx

• 01 Maart 2010 - 09:19

Niels:

Hej Coos. Het ziet er echt mooi uit daar!Veel plezier bij de zeehonden en maak er een mooie laatste maand van. x Niels

• 01 Maart 2010 - 14:00

Ellen:

Hoi Coosje,

Ja pa en ik zaten gisterenavond de foto's te bekijken en inderdaad bij die foto van Mount Doom zeiden wij het ook tegen elkaar. Het lijkt er echt op. Je ziet er goed uit op de foto's, lekker bruin. Nog even en dan ben je weer bij ons. Geniet er nog maar van ;). Dikke kus mam.

• 01 Maart 2010 - 20:49

Bert:

Sjonge echt een kleine wereld blijkbaar dat je daar nog Noordwijkerhouters tegen komt! Have fun nog laatste maand :-)

• 02 Maart 2010 - 09:26

Mark:

Wat maak je toch veel mee!! Balen van je telefoon! Veel plezier weer met de volgende activiteiten;)

• 02 Maart 2010 - 18:39

Yvet:

Hey Coos! Ook nu heb je weer erg veel gedaan! Leuke foto's weer bij je verhaal! Jammer van je telefoon, maar ja, daar kan je weinig meer aan doen. Gewoon weer genieten van de laatste paar weekjes! Veel plezier!!
    xx

• 05 Maart 2010 - 21:49

Adri:

Hoi Colette

Weer een leuk verhaal en mooie foto's hoor.
    Fijn dat dat het allemaal zo fijn naar je zin gaat en zichtbaar geniet van alles.

Groetjes Adri

• 09 Maart 2010 - 08:25