Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Colette Bader - WaarBenJij.nu Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Colette Bader - WaarBenJij.nu

Hong Kong

Door: Colette

Blijf op de hoogte en volg Colette

05 November 2009 | Hong Kong, Hong Kong

3 november 2009

Dit was de dag, de dag waar zolang naar uitgekeken is. Het is nogal onwerkelijk dat we nu echt aan onze reis zijn begonnen. We hadden rond 05.15 afgesproken op Schiphol. Eenmaal aangekomen op Schiphol hebben we ons meteen ingecheckt, zodat we nog ruim een half uur hadden om afscheid te nemen van familie en vrienden die naar Schiphol waren gekomen om ons uit te zwaaien. Dit afscheid viel behoorlijk zwaar. Bij nummer 1 begonnen de tranen al te vloeien. Vervolgens liepen we naar onze gate om rond 07.25 naar Londen Heathrow te vliegen. Daar moesten we tot 12.30 (Engelse tijd) wachten totdat we van onze 11,5 uur durende vlucht naar Hong Kong konden gaan genieten. Een hele lange zit, maar vliegtuigmaatschappij Qantas had genoeg films om te bekijken en ze kwamen regelmatig met goed eten langs. Het was een fijne vlucht en we kwamen op tijd aan. (08.30 Hong Kongse tijd - 01.30 NL tijd). Onze backpacks konden we na 5 minuten al oppikken en dus konden we al snel een OV-kaart kopen om naar ons hostel te reizen. We waren binnen enkele minuten op het metrostation, Mong Kok, waar we uit moesten stappen. De immens hoge gebouwen en de enorme menigte van mensen kwamen op ons af. Argyle street 83... daar moesten we zijn. Eenvoudig zou je zeggen. Nou niet als er tig adressen zijn met hetzelfde straatnummer. Na enigszins wat rond te vragen kwamen we bij een kleine deur uit, waarbij we door een man doorgestuurd werden naar de 7e verdieping. Daar zat in een klein kamertje de receptie van ons hostel. Waar zijn we in godsnaam beland, vroegen we ons even af. We werden door de schoonmaakster naar onze mini-kamer gebracht, waardoor we op een gallerij uitkwamen waar het wasgoed van de hele buurt uithing en uitzicht bood op de smerigste steeg van Hong Kong. De geuren van gefrituurde inktvistentakels en zeepaardjes komt je tegemoet. Heerlijk toch?

Afijn, eenmaal aangekomen in onze kamer hebben we lekker 4 uur geslapen. Daarna hebben we een boottocht met de Star Ferry gemaakt in Victoria Harbour om alle verlichte gebouwen in Hong Kong te bekijken. Prachtig! De vermoeidheid brak ons op en we besloten deze avond vroeg naar bed te gaan. Zzzzz....

4 november 2009

Vandaag werd ik vroeg gewekt door onze Canadees/Chinese buurvrouwen. Tjai kon tsi fu hay... en zo ging het maar door. Pff ik ben die taal nu al zat. Haha. Gelukkig kon ik de slaap nog wel vatten en werden we rond 10.00 wakker. Na een karige Chinese wanabe wentelteef voelde Simoon zich niet zo goed en besloot zij in het hostel te blijven.

Iloon en ik hadden zin om de drukte van de stad te verlaten en namen de beslissing om naar Big Buddha op Lantau Island te gaan. Na ong. 2 uur met de ferry en bus gereisd te hebben kwamen we aan op onze bestemming. Er was een westers winkelcentrumpje gebouwd in de middle of nowhere, waar een kabelbaan vertrok naar het hoogste punt van het eiland. Ik kreeg terplekke een wintersportgevoel! Jammer genoeg hadden we niet veel tijd en moesten we de kabelbaantocht overslaan om de Big Buddha te kunnen bekijken. Na tientallen traptredes te hebben beklommen kwamen we uitgeput aan bij het gigantische beeld, dat boven op een berg van het eiland staat.

Op de terugweg begonnen onze magen te knorren en hebben we een bezoekje gebracht aan de welbekende Subway. Eindelijk normaal voedsel i.p.v. gefrituurde zeedieren. Bah!

Ik ga Simoon en Iloon weer is vervelen. Tot snel!

• 05 November 2009 - 14:10

Mark & Yvet:

Hey!

Wat heb je allemaal al weer veel meegemaakt (dat geldt natuurlijk voor jullie alle drie). Succes en veel plezier nog!

• 05 November 2009 - 14:19

Niels:

Veel plezier in Hong Kong, en succes met het eten ;).

• 05 November 2009 - 14:25

Ellen:

Hai lieverd.

Je verlangt zeker al naar mijn lekkere andijvie met een overheerlijke gehaktbal ;). Het is wel eten wat de pot schaft, hoor............

Knuffel mam.

• 05 November 2009 - 14:57

Mathilde:

Hee Colette!
    Wat gaaf dat jullie nu in Honk Kong zijn! Heel veel plezier en ik kijk al uit naar je volgende berichtje;)
    xxx Mathilde

• 05 November 2009 - 15:07

Tomas:

Ahhh....de zeepaardjes maken indruk op jullie he ;) Veel plezier!

• 05 November 2009 - 15:09

Dick:

Fijn om te horen dat jullie alles overleefd hebben en je in die totaal andere wereld ook weten te vermaken.

have fun and keep us posted!

• 05 November 2009 - 19:41

Adri:

Hoi Colette
    Leuk hoor jullie verhalen te lezen,kijk alweer uit naar jullie volgende stukjes.Hoop dat jullie dat vol blijven houden.Groetjes en een knuffel.
    Adri

• 05 November 2009 - 19:48

Daphne En Michel:

Lieffie!!

Het klinkt super...Alleen die zeedieren is niet zo jou ding he!!
    Had nou maar vast bij mam vis leren eten..
    Mich viert vrijdag 13 november zijn verjaardag vanaf half 9, ga je dat redden??
    Je bent van harte uitgenodigd!

xx

• 06 November 2009 - 09:44

Mies:

I (L) Buddha!!

• 06 November 2009 - 14:19

Willem:

Pfff.. wat ben ik jaloers! Maar het echt geweldig voor jullie. Geniet ervan!

• 08 November 2009 - 13:05

Kim:

Heyyy Coletje!
    Ik zie dat je t lekker naar je zin hebt (op de frituurlucht na dan..) haha! Leuk om zo je verhalen te volgen:) Geniet er lekker van!
    Liefs xxx Kim