Het einde van ons bezoek aan Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Colette Bader - WaarBenJij.nu Het einde van ons bezoek aan Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Colette Bader - WaarBenJij.nu

Het einde van ons bezoek aan Hong Kong

Door: Colette

Blijf op de hoogte en volg Colette

08 November 2009 | Hong Kong, Hong Kong

Onze tijd in Hong Kong is alweer bijna verstreken. De drukte, stank en het lawaai mogen van ons wel plaats maken voor de rust en natuur van Australie. Begrijp me niet verkeerd, want we hebben hier een fantastische tijd gehad. Veel indrukken opgedaan en activiteiten ondernomen.

Vrijdag 6 november zijn we, na enig getreuzel van Iet die haar metrokaart was vergeten, naar het hoogste punt (The Peak) van Hong Kong gegaan waarvan we een wijds uitzicht over de stad hadden. Dit punt konden we maar op 1 manier bereiken, namelijk met een oude tram. Meer dan een overweldigend uitzicht over de stad kon The Peak ons niet bieden. We zijn daarom na even gezeten te hebben naar beneden gegaan om ons naar het Hong Kong Park te begeven. Dit zou een groot park met regenwoudachtige invloeden zijn, die ons weg zou moeten nemen uit al het lawaai van de stad. Niets was minder waar. In dit mini park van misschien 100 bij 100 meter hoorden we nog steeds het eeuwige gehei van bouwvakkers. Bovendien viel er geen tropisch dier te bekennen. Vanuit het park zagen we de Bank of China liggen waar we gratis tot de 43e verdieping (van de 70) mochten reizen. Daar sta je dan... middenin de enorme wolkenkrabbers. Neem van mij aan, je voelt je dan behoorlijk klein. Na een aantal mooie kiekjes te hebben geschoten besloten we de heuvels van Hong Kong op te lopen om de Botanische tuinen te bekijken. Even uitrusten na al het slenteren is altijd fijn.

Inmiddels begon de avond al aan te breken en gingen we van ellende de Mc Donalds in om 'normaal' voedsel te eten. Degene die mij goed kennen weten dat ik eigenlijk zwaar tegen de Mc ben, dus het mag wat zeggen dat we hier naar binnen zijn gegaan. Onze maagjes waren na 15 minuten wel gevuld en de behoefte om met het thuisfront te mailen en msnen ontstond snel. Gelukkig mogen we in ons hostel gratis internetten en daar moeten we flink gebruik van maken.

Ik heb mezelf vroeg in bed gestopt, want ik voel me alles behalve top hier. De airco heeft me verkouden gemaakt en door de smog en het belabberde voedsel trekt je lichaam het slecht. Hopen dat het snel beter gaat...

Zaterdag 7 november.

De laatste bezichtigingsdag zit er weer op. Vandaag was het 'zaterdag -> marktdag' voor ons. 's Ochtends begonnen we met het bezoeken van de Wet Market, de Cat Market en de Man Mo Temple. Na genoeg hebbedingetjes of in Simoons woorden te spreken TROEP te hebben gezien, begaven we ons naar het Kowloon Park. Een park vol met vijvers, fonteinen en politie! Zodra er maar 1 kind dichtbij het water kwam werd er al een gigantische drama gemaakt. Wilden ze juist niet in China het bevolkingsaantal reduceren??? Misschien is dit DE manier ;).

Afijn, na gechilled te hebben in het park en Iet hevig gestoord werd in haar slaap door de mannelijke politie-agente gingen we terug naar ons hostel voor een power nap. Is dat lekker? Dat is lekker!

We hadden alle drie zin om onze magen eens goed te vullen en besloten The Spaghetti House in te gaan. De obers besteedden geen aandacht aan ons en dus besloot ik maar m'n hand op te steken. (Ja, ik weet het. Ik vind dit zelf ook altijd strond irritant.) We kwamen erachter dat ze ons niet hielpen, omdat ze geen Engels spraken. En maar Chinees blijven lullen. Zien wij eruit of we Chinees spreken? Nee! Uiteindelijk werd het dus maar aanwijzen op de kaart. Enkele minuten later konden we gelukkig genieten van de Spaghettig Bolognese.

Om de avond goed af te ronden slenterden we nog even over de Temple Night Market... daarna was het bedtijd.

• 08 November 2009 - 10:32

Dick:

O god, beginnen jullie ook al te question talken??? Zal wel komen doordat je in het buitenland bent ;). (de roadtrippers weten waar ik het over heb)

Anyway leuk verhaal weer en zo te lezen kunnen jullie niet wachten om wat meer natuur op te zoeken. Have fun downunder!

• 08 November 2009 - 10:47

Nicoline:

Ni Hao, Colette en maatjes, leuk je verslag te lezen, ben zelf in Shang hai geweest dus snap je gevoel. Mooi om er te zijn, maar fijn dat je er niet hoeft te leven... groetjes van Nicoline, sccs in Aussie!

• 08 November 2009 - 12:52

Bert:

Oef, aardige gebouwtjes inderdaad ;-) goede reis naar het Zuiden en have fun

• 08 November 2009 - 13:03

Joke (Bloom):

Hallo die Colette, onwijs leuk om jullie reis-verslag te lezen en een beetje mee te proeven van de sfeer en de vele indrukken en bezienswaardigheden van het wel bijzondere Hong-Kong. Heel veel plezier nog en goeie reis naar Australie. Genieten inderdaad daar van de rust en de mooie natuur.
    Het ga je goed meissie en ik blijf jullie volgen.
    Groetjes Joke XXX

• 08 November 2009 - 15:25

Adri:

Hoi Colette

Leuk verslag weer.Herken echt Iet weer hoor met het niet kunnen vinden van haar metrokaartje omdat ze dus gewoon vergeten is.Groetjes en veel plezier met jullie verdere avontuur
    Adri

• 08 November 2009 - 15:30

Mariëtte:

Hoi Colette en vriendinnen,
    Leuk jullie avonturen te lezen! Inmiddels zijn jullie aan het tweede deel van de reis begonnen, geniet van alle indrukken. We kijken uit naar de nieuwe impressies.

• 08 November 2009 - 18:09

Angela:

Hoi lieve Colette,
    Wat een indrukwekkende en mooie foto's. Zit er al weer op voor jullie in Hong Kong.Wat gaat de tijd dan toch snel. Ik vind het leuk om jullie belevenissen te volgen, en wat jullie zoal meemaken.
    Op naar Australie ik ben ook daar heel benieuwd naar, heel veel plezier geniet ervan.
    Een knuf uit Holland xxx Angela

• 08 November 2009 - 18:15

Gerrit En Ingrid:

Hallo Meiden jullie hadden toch gewoon naar de afhaalchinees kunnen gaan Nasi met Sate B.V
    Heel veel plezier verder in Australie.
    Groetjes Papa en Ing

• 08 November 2009 - 18:30

Ingrid (bloom):

Hallo Colette,
    Onwijs leuk om je zo te volgen.Wat een mooie foto's
    Ik geniet zo een beetje mee. Heel veel plezier in Australie.
    Veel groetjes Ingrid

• 08 November 2009 - 20:49

Ellen:

Hoi meiden,

Hebben jullie een goede reis gehad? Jullie zullen wel weer doodop zijn. Maar de volgende dagen zullen jullie wel goed verwend worden door Iet d'r familie. Voor straks weltrusten,:). Dikke knuffel van jullie Ellie.

• 08 November 2009 - 21:16

Madelinde:

hey colletje....

heerlijk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt...
    nog een goeie reis en ik hou de verslagen dagelijks bij

x van madelinde

• 09 November 2009 - 07:52

Daphne:

He Co!!

En hoe is de reis verlopen?
    Wat is je eerste indruk van Australie??
    Geniet ervan schat!
    Dikke kus voor jou en de meiden

xx

• 09 November 2009 - 18:48

Mary Van Leeuwen:

Hoi Colette. Wat een wolkenkrabbers en die lucht daar is inderdaad niet te harde denk, ik vergelijk het maar zo'n beetje met Bangkok. Geweldig, om dit zo mee te mogen maken. nu meis ik blijf je volgen . Veel plezier in Australie. En goed eten hoor als er niets anders is dan maar fruit. Gr. Mary

• 09 November 2009 - 19:59

Erik Dop:

Hoiii Colette en de andere dames,

Leuk om alle belevenissen mee te maken via dit dagboek, veel plezier daar en doe vooral rustig aan! PS de verhuizing verliep voorspoedig,

ciaooo Erik

• 10 November 2009 - 14:52

Ellen:

Hoi Cootje,

Hoe is het "down under".
    Vermaken jullie je een beetje. Ik heb je aantal foto's voor je fotoboek verhoogd naar 110 foto's (100 extra), dus kom maar op!!!!!!!!! Dikke knuffel voor jullie alle drie.

• 10 November 2009 - 20:38

Madelinde:

hey coletje

al goed en wel aangekomen daar??
    Wil je effe bedanken voor het bericht in de starguide!

helemaal leuk.... tot schrijfs, ik wacht het weer af, de verslagen

x